Afecțiuni care au ca simptom arsurile gastrice

Afecțiuni care au ca simptom arsurile gastrice

Afecțiuni care au ca simptom arsurile gastrice

Printre cele mai comune simptome se află arsurile gastrice. Mulți se gândesc atunci când se confruntă cu refluxul gastroesofagian că poate fi ceva trecător, că acest reflux e cauzat de anumite băuturi acidulate sau o masă mult prea copioasă.

Ei bine, problemele cu stomacul, mai ales dacă ele persistă, pot semnala afecțiuni grave care aparent nu au nicio legătură cu arsurile gastrice.

Printre aceste afecțiuni se numără bolile de inimă ori ulcerul gastric. Angina pectorală este cauzată de fluxul slab de sânge către inima, iar senzația poate fi asemănătoare cu cea a arsurilor gastrice.

De asemenea, ulcerul generează la rându-i dureri apăsătoare, insuportabile în orice poziție ai sta. Aceste dureri usturătoare se simt în partea superioară a abdomenului. Medicamentele pot reduce simptomele, însă nu le lua fără prescripție de la doctor.

Pe lista afecțiunilor care au ca simptom senzația de arsură la stomac se numără cancerul esofagian, pareza gastrică și hernia hiatală.

În cazul herniei hiatale, aceasta apare când diafragma este împinsă spre cavitatea toracică în loc să rămână în cea abdominală.

Pleurita, esofagita și anxietatea au și ele ca simptom arsura la stomac. Un caz curios îl reprezintă aici anxietatea, care până în urmă cu câțiva ani nu a fost privită ca pe o afecțiune serioasă, tratabilă.

Soluțiile pentru reducerea anxietății sunt exercițiile fizice, relaxarea, terapiile neconvenționale precum ședințele de yoga sau tehnicile de respirație.

Share: