Cum scapi de hemoroizi cu oțet de mere

Cum scapi de hemoroizi cu oțet de mere

Cum scapi de hemoroizi cu oțet de mere

Hemoroizii afectează persoane de toate vârstele. Fie că este vorba despre hemoroizi interni sau externi, aceștia pot crea probleme pentru oameni de toate vârstele.

Hemoroizii reprezintă o problemă extrem de frecvent întâlnită şi, cu toate acestea, oamenii sunt încă prea ruşinaţi pentru a solicita ajutor pentru senzaţia de arsură și de mâncărime pe care o resimt.

Medicii atrag atenția asupra faptul că, dacă nu sunt tratați, aceștia se pot agrava. De asemenea, specialiștii spun că trebuie evitate produsele eliberate fără rețetă medicală și care au ingrediente a căror denumire se termină în „caină”. Chiar dacă pot produce o ameliorare imediată, folosite în mod regulat pot agrava situația.

Prin definiție, hemoroizii sunt niște vene dilatate care sunt localizate în peretele rectului și al anusului și provoacă durere, mâncărime și ocazional hemoroizi. Aceștia apar atunci când venele se dilată, provocând durere. Mai mult decât atât, aceștia se pot inflama și se pot forma cheaguri de sânge.

Există două tipuri de hemoroizi: hemoroizi interni şi hemoroizi externi.

Hemoroizii interni, cel mai frecvent tip de hemoroizi, se dezvoltă în anus, nu cauzează durere, însă pot apărea sângerări minore.

Cât despre cei externi, aceștia pot cauza dureri puternice și pot sângera.

Constipaţia poate determina apariţia sau agravarea hemoroizilor. Statul prelungit pe scaun, sarcina, ridicarea unor obiecte grele și vârsta pot contribui la apariția hemoroizilor.

Cum poți scăpa de hemoroizii externi

În afară de tratamentele clasice, există și remedii naturale pe care le poți încerca acasă și care te vor ajuta să scapi cât mai repede de hemoroizii externi.

Nu ai nevoie decât de un singur ingredient, și anume oțetul de mere, plus de tifon. Tot ce trebuie să faci este se înmoi o bucată de tifon în oțet de mere. Dacă vrei, îl poți dilua. Se aplică tifonul ud pe hemoroizi și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Se repetă acest tratament zilnic.

Pentru hemoroizii interni, se recomandă înghețarea oțetului de mere în forme care să imite un supozitor și aplicarea lor internă odată ce au înghețat. Tratamentul este eficient pentru 24 de ore. De asemenea, ar trebui să mănânci mâncare ușoară timp de trei zile după tratament.

Share: