De ce e bine să bei pe stomacul gol apă fiartă cu lămâie

De ce e bine să bei pe stomacul gol apă fiartă cu lămâie

De ce e bine să bei pe stomacul gol apă fiartă cu lămâie

Fiecare persoană are anunite obiceiuri dimineața. Unii abia așteaptă să bea o cafea fierbinte, în timp ce alții nu își imaginează dimineața fără un pahar mare cu apă. Iată ce de trebuie să consumi apă fiartă cu lămâie imediat ce te trezești.

Este foarte importantă să știi cum să îți începi dimineața, pentru a avea o zi de succes încă de la primele ore ale zilei. A devenit o practică extrem de populară apa cu lămâie consumată pe stomacul gol. Însă iată care sunt, de fapt, beneficiile acestei băuturi.

Atunci când bei apă cu lămâie, nu ai parte de toți nutrienții pe care îi poate oferi lămâia. În cazul în care nu știai, cei mai mulți nutrienți din lămâie se găsesc în pulpă și în coajă. De aceea trebuie să folosești întreaga lămâie atunci când prepari băutura care îți poate aduce multe beneficii.

Pentru cele mai bune rezultate, alege lămâi organice, a căror coajă să nu fi fost tratată chimic. Este foarte important să nu fierbi lămâile care nu sunt organice, deoarece poți avea multe probleme de sănătate din cauza lor.

Beneficiile apei cu lămâie:

– îmbunătățește sistemul imunitar

– protejează împotriva răcelilor

– reglează metabolismul și ajută digestia

– reglează PH-ul

– ajută la curățarea pielii

– hidratează sistemul limfatic.

– previne depresia

– ajută la scăderea în greutate.

Iar cea mai bună variantă pentru a obține toți nutrienții din lămâie este să o fierbi. Ai nevoie de:

miere naturală

6 lămâi organice

600 de ml de apă

Se taie lămâile în două și se pun într-o cratiță, împreună cu apa. Se lasă să fiarbă, iar când începe apa să fiarbă în clocot, se mai lasă la fiert timp de 4 minute. Se lasă cratița să se răcească pentru 10 – 25 minute, apoi se scot lămâile. Se pune băutura obținută într-un pahar și se bea jumătate. Restul, se bea mai târziu. Poți adăuga puțină miere în băutură, în cazul în care ți se pare că este prea acră.

Nu consuma această băutură dacă te confrunți cu gastrite sau cu alte probleme ale stomacului.

Share: