Reguli pentru a-ți proteja inima în sezonul rece

Reguli pentru a-ți proteja inima în sezonul rece

Reguli pentru a-ți proteja inima în sezonul rece

Inima se poate îmbolnăvi de la supărări, iar iarna suntem mai predispuși la a ne întrista și din cauza vremii.

În sezonul rece trebuie să avem grijă de inima noastră poate că mai mult decât în orice alt sezon al anului. Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja inima în acest sezon toamnă-iarnă!

Reguli pentru inima ta

1. Consumă zi de zi un pahar de suc din struguri negri, natural. Resveratrolul din struguri și celelalte substanțe benefice vor preveni înfundarea vaselor coronariene care alimentează inima.

2. Consumă mai des lapte vegetal, din migdale sau cânepă, căci acesta ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.

3. Spune rugăciunea inimii în fiecare dimineață înainte să pornești la drum spre muncă sau spre școală, dar și seara înainte de culcare.

4. Consumă portocale sau grapefruit mai des pentru că vitaminele lor îți vor apără inima și organismul de virusuri și bacterii.

5. Ascultă muzică optimistă și evită pe cât posibil știrile de la ora 17. Nu ai nevoie de tragedii în fiecare zi căci ele te vor indispune.

6. Șapte banane pe săptămână normalizează ritmul cardiac.

7. Carnea de pește va reduce riscul de a suferi un infarct cu până la 44%, conform noilor cercetări ale canadienilor.

8. Fă mișcare în fiecare zi! Dacă stai la etajul 2 sau 3, nu lua liftul pentru atâta. Urcă etajele blocului când ajungi acasă de la serviciu căci așa îți vei ajuta întregul organism.

9. Consumă mai des nuci, mai ales că e sezonul lor. Nucile ajută creierul, iar cu un creier sănătos, vei avea și o inimă mai veselă.

Share: