Semnele pe care toți cardiacii le-au ignorat la început

Semnele pe care toți cardiacii le-au ignorat la început. 4 semne că ai probleme cu inima și nu știi încă

Semnele pe care toți cardiacii le-au ignorat la început

Vestea că Florin Busuioc a suferit un infarct a căzut ca un trăznet printre cei dragi ai prezentatorului TV. Busu s-a prăbușit aseară pe scenă, în urma unui spectacol susținut la Craiova.

Ieri, acesta a prezentat rubrica meteo la Pro TV, iar seara a mers la Craiova pentru a participa la un spectacol unde are un un rol important. Nimeni nu ar fi bănuit că acesta ar putea avea probleme, mai ales că este o persoană extrem de activă.

Specialiștii atrag atenția asupra a patru semne care îți arată că ai probleme cu inima și că nu trebuie să le ignori.

Unul dintre semnele care îți transmite că ai putea avea probleme cardiace este disfuncția sexuală. Un specialist de la Texas A&M Health Science Center, John Erwin, spune că o astfel de problemă este întâlnită în general la bărbații care suferă de boli arteriale.

La femei, lipsa apetitului sexual poate trăda, de asemenea, probleme cardiace, mai ales în cazul celor care se află la menopauză. Mai ales după intrarea la menopauză, un control cardiologic este obligatoriu pentru a te asigura că nu există probleme.

Picioarele umflate, un semn al problemelor cardiace

Al doilea semn care poate ascunde în spatele său o problemă cardiacă este sforăitul. Același doctor Erwin spune că sforăitul poate fi un simptom al unei suferințe cardiace. Poate fi un indiciu al fibrilației arteriale, afecțiune care încetinește viteza sângelui în vene, așa că dacă te confrunți și tu cu această problemă, ar fi bine să îi acorzi mai multă atenție.

Nici gingiile umflate sau care sângerează nu ar trebui să fie neglijate, deoarece pot fi asociate cu afecțiunile cardiace. Parodontoza poate duce la procese infamatorii în tot organismul, iar specialistul spune că parodontoza netratată poate duce la atac de cord sau la ateroscleroza.

Nici picioarele umflate nu trebuie să fie neglijate. Acestea pot fi un semn că stai prea mult în picioare, porți încălțăminte nepotricită sau mănânci prea multă sare. Dar pot fi și un semn al unei afecțiuni cardiace și un control medical este indicat.

Share: